Ammar Hakim
Mon May 22 2023

Virgil van Dijk tidak percaya kehilangan status Liga Juara-Juara membuatkan Liverpool kurang menarik untuk menarik minat bakal pemain baharu.
Keputusan seri 1-1 yang terakhir di tempat sendiri menentang Aston Villa menamatkan usaha kelab itu untuk menduduki tempat empat teratas kerana mereka kini memerlukan sama ada Newcastle atau Manchester United kalah dalam kedua-dua baki perlawanan mereka.
Ia adalah kemungkinan yang paling jauh namun Liverpool bakal melewati pembinaan semula pasukan, Van Dijk menegaskan pemain tidak akan dihalang daripada menyertai walaupun mereka berdepan prospek bermain bola sepak Liga Europa.
“Jelas sekali peluang untuk mencapai bola sepak Liga Juara-Juara agak tipis tetapi kini ia menjadikannya lebih sukar,” kata kapten Belanda itu.
“Pramusim akan menjadi sangat penting. Saya sangat teruja untuk musim depan. Saya rasa perasaan itu datang beberapa bulan lalu apabila kami membuka halaman baru.
“Jelas sekali masih banyak yang perlu diusahakan tetapi perkara yang baik dalam kes ini ialah kami mempunyai seluruh pramusim untuk mengusahakannya dan itulah rancangannya.
“Apa yang saya ketahui, ia akan menjadi pramusim yang sangat sukar dengan banyak kerja fizikal tetapi juga banyak kerja taktikal yang cuba bersiap sedia untuk musim yang sukar.
“Pemain akan berhijrah, harap pemain masuk dan bersedia untuk permulaan pramusim.
“Semua orang tahu kami telah melalui sedikit peralihan dan, jika saya seorang pemain yang sedang meningkat naik dan saya mempunyai pilihan untuk pergi ke langkah seterusnya dan jika Liverpool menghubungi saya, saya pasti sangat berminat menyertai pasukan.
“Saya tidak fikir ia akan banyak berubah tetapi, jika seseorang mahu bermain Liga Juara-Juara tidak kira apa pun, itu adalah cita-cita mereka.”

Jurgen Klopp yakin kesetiaan Mohamed Salah di Liverpool
Pengurus Liverpool, Jurgen Klopp, tidak percaya Mohamed Salah akan mencari haluan baru demi beraksi dalam Liga Juara-Juara (UCL).

Mohamed Salah mohon maaf Liverpool terlepas saingan Liga Juara-Juara
Selepas enam musim berturut-turut beraksi dalam saingan utama Eropah Liga Juara-Juara (UCL), skuad kendalian Jurgen Klopp terpaksa menelan realiti dengan penamat di tangga kelima Liga Perdana Inggeris (EPL).

Lampard akui Chelsea dalam situasi sukar lanjut kontrak Mason Mount
Frank Lampard berkata Mason Mount akan menandatangani kontrak baharu di Chelsea namun menerima keadaan mungkin tidak begitu mudah untuk pemain tengah England itu.

Terlepas tiket UCL tidak jejas minat pemain sertai Liverpool -- Virgil van Dijk
Virgil van Dijk tidak percaya kehilangan status Liga Juara-Juara membuatkan Liverpool kurang menarik untuk menarik minat bakal pemain baharu.

Sanjungan Klopp buat empat legenda Liverpool
Pengurus Liverpool, Jurgen Klopp, merakamkan sanjungannya buat James Milner, Roberto Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain dan Naby Keita yang akan meninggalkan Anfield penghujung musim ini.

Jurgen Klopp dihukum atas kelancangan terhadap Paul Tierney
Jurgen Klopp digantung dua perlawanan berikutan komen yang dibuatnya terhadap pengadil, Paul Tierney, ketika Liverpool menang ke atas Tottenham, bulan lalu.

EPL: Milner, Firmino antara empat tinggalkan Liverpool musim panas ini
James Milner, Robrto Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain dan Naby Keita, kesemuanya akan meninggalkan Liverpool selepas kontrak mereta tamat pada penghujung musim ini.

Curtis Jones gembira main peranan utama Liverpool
Curtis Jones menegaskan dia tidak pernah hilang kepercayaan terhadap keupayaan Liverpool untuk bangkit selepas melalui fasa sukar musim ini selain berhajat mengekalkan tempat dalam barisan utama.

Liverpool akan terus berjuang rebut tiket UCL -- Jurgen Klopp
Jurgen Klopp berikrar Liverpool akan terus memberi tekanan terhadap pemburuan tiket Liga Juara-Juara (UCL) selepas mengatasi Leicester 3-0, awal pagi tadi.

EPL: Jordan Henderson yakin Liverpool ada prospek untuk lebih menyerlah musim depan
Kapten Liverpool, Jordan Henderson, percaya Liverppol memiliki pelbagai pilihan penjaring gol yang akan memberikan mereka kelebihan musim depan.

Harry Hall bounces back from double blow to keep share of lead
Cornish rookie heads into final round tied at the top with American Adam Schenk.

Gareth Southgate knows Euro 2024 must go ‘very, very well’ to keep England job
Next summer’s tournament in Germany could prove Southgate’s last finals in charge.

Wolves boss Julen Lopetegui feels second-placed Arsenal do not deserve criticism
Arsenal will finish as runners-up in the Premier League.

Rob Edwards relieved to hear skipper Tom Lockyer is doing okay after Luton win
Lockyer collapsed in the early stages of the penalty shoot-out win against Coventry at Wembley.

Strasbourg 1-1 Paris Saint-Germain: Messi strikes as PSG seal record-breaking Ligue 1 title
Lionel Messi scored his 16th goal of the season as PSG earned the point they needed to secure their record-breaking Ligue 1 triumph.

Inter 3-2 Atalanta: Nerazzurri seal top-four finish after flying San Siro start
Romelu Lukaku, Nicolo Barella and Lautaro Martinez were on the scoresheet as Inter clinched a deserved win over Atalanta on Saturday.

Premier League future 'bright' despite managerial sacking record, says LMA chief Bevan
The Premier League has seen 14 managers come and go in a record-breaking campaign for sackings in England's top competition.

LaLiga accused of 'inadequate' handling of 'disgraceful' racist abuse towards Vinicius Junior
Real Madrid winger Vinicius Junior was racially abused at Valencia last Sunday, leaving many to condemn the Spanish football authorities.

Emma Hayes hails ‘a victory for the team’ as Chelsea win fourth straight title
A 3-0 win over Reading sealed top spot in the WSL ahead of Manchester United.

Neymar 'has a place in any team' amid Man Utd links, says former team-mate Willian
Manchester United have been linked with an audacious swoop for Neymar, and Willian thinks his compatriot would light up the Premier League.