Pengurus Juventus, Massimiliano Allegri, mengelak daripada dilabel sebagai pilihan juara selepas permulaan mantap anak buahnya pada musim ini.

Bianconeri memungut 10 mata daripada empat perlawanan pembukaan untuk menduduki tangga kedua Serie A -- dua mata di belakang pendahulu, Inter Milan.

Tanpa komitmen di peringkat Eropah musim ini, ia boleh menjadi pendorong untuk The Old Lady kembali merampas gelaran tetapi Allegri enggan melihat lebih jauh daripada kunjung ke Sassuolo, tengah malam ini.

Allegri memberitahu wartawan: “Ketika ini kami perlu kekal fokus kerana terlalu banyak keseronokan yang kami cipta tetapi dalam aspek lain, ia bagus tetapi ia juga boleh menghauskan tenaga dan perhatian.“Kami baru memasuki perlawanan kelima untuk bertemu Sassuolo dan kecuali kemenangan 3-0 beberapa tahun lalu, mereka sentiasa menjadi lawan yang sukar.

“Mereka bangkit selepas kekalahan besar kepada Frosinone jadi kami akan menghadapi tugas yang sukar dan kami tidak boleh leka, perlu bersiap baik daripada segi fizikal dan teknikal. Ia penting demi meraih keputusan baik.”