Ketua Eksekutif Eintracht Frankfurt (CEO), Axel Hellmann, mendedahkan kelab Jerman itu sempat ditawarkan khidmat Cristiano Ronaldo pada awal musim ini.
Ronaldo meninggalkan Manchester United pada bulan lalu berikutan temu bual kontroversinya bersama Piers Morgan, secara tidak langsung menamatkan kariernya di kelab itu.
Bagaimanapun, pemain berusia 37 tahun itu juga dikhabarkan pernah meminta dilepaskan sebelum kempen 2022-23 membuka tirai memandangkan masih perlawanan Liga Juara-Juara (UCL) menjadi keutamaannya.
Menurut Hellman, juara Liga Europa musim lalu itu turut ditawarkan sentuhan Ronaldo tatkala dia mencari jalan keluar dari Old Trafford.
"Dia juga sempat ditawarkan kepada kami. Ya, malah kami yang ditawarkan (khidmatnya)," katanya dalam satu wawanaca oleh DAZN.
Hellmann menambah: "Saya rasa dia juga ditawarkan kepada setiap kelab UCL."
Shaiful Shamsudin
Wed Dec 21 2022


Mustahil Sporting Kansas City pancing Cristiano Ronaldo
Sporting Kansas City tidak mungkin membuat tawaran untuk menandatangani Cristiano Ronaldo dalam usaha bersaing dengan Inter Miami yang membawa masuk Lionel Messi.

Zidane tolak tawaran EURO150 juta kendali Al-Nassr
Bekas pengurus Real Madrid, Zinedine Zidane, dilaporkan telah menolak tawaran bernilai EURO150 juta selama dua tahun untuk bertemu semula dengan Cristiano Ronaldo di Al-Nassr.

LaLiga: Gandingan Benzema-Vinicius-Rodrygo sama seperti zaman Ronaldo-Bale -- Ancelotti
Carlo Ancelotti menyamakan gandingan Karim Benzsema bersama Vinicius Junior dan Rodrygo dengan zaman sewaktu penyerang itu bergandingan bersama Cristiano Ronaldo dan Gareth Bale satu ketika dulu.

Presiden Atletico mahu lihat Messi, Ronaldo kembali ke LaLiga
Presiden Atletico Madrid, Enrique Cerezo, mahu melihat Lionel Messi dan Cristiano Ronaldo kembali ke saingan LaLiga sebelum kedua-dua pemain legenda itu bersara.

All Nassr raikan rekod Ronaldo bersama Portugal
Al Nassr meraikan penampilan bersejarah Cristiano Ronaldo bersama Portugal dengan penuh bergaya.

Rooney puji cara The Red Devils kendalikan isu Ronaldo
Wayne Rooney memuji Manchester United kerana segera mengalihkan isu Cristiano Ronaldo sambil menyokong azimat baru mereka, Marcus Rashford, untuk mengatasi rekodnya jaringan sendiri.

Bruno Fernandes tangkis Cristiano Ronaldo label era baru Portugal
Bruno Fernandes tidak percaya Portugal memerlukan nafas baru yang dinanti-nantikan oleh Cristiano Ronaldo di bawah tunjuk ajar Roberto Martinez.

Kelayakan Euro 2024: Cristiano Ronaldo hadirkan kekaguman, Portugal puas terus kebal
Roberto Martinez menyanjungi pengalaman dimiliki Cristiano Ronaldo selepas pemain berusia 38 tahun itu terus mempamerkan bisanya dengan dua jaringan ketika Portugal membelasah Luxembourg 6-0, sebentar tadi.

Messi, Ronaldo lakar pencapaian bersejarah
Tiada yang berkebetulan. Apabila dua pemain terhebat turun beraksi, jurang waktu dan jarak perjalanan pun tidak menjadi pemisah. Ia adalah satu malam yang menjadi penanda mercu dan pencapaian bersejarah buat Lionel Messi dan Cristiano Ronaldo, sambil kedua-duanya mengukuhkan kedudukan selaku antara dua pemain terbaik sepanjang zaman.

Kelayakan Euro 2024: Portugal tagih pengalaman Cristiano Ronaldo, kata Martinez
Roberto Martinez percaya pengalaman dan komitmen Cristiano Ronaldo adalah penting untuk kitaran baru Portugal.

Manchester City treble-winners can be judged among the greats – Pep Guardiola
City beat Inter Milan 1-0 in Istanbul to add the Champions League to their Premier League and FA Cup successes.

Rio Ferdinand: We all agree Pep Guardiola is one of greatest managers ever
The Spanish manager secured a 12th major trophy with City.

Pep Guardiola emotional as Manchester City win Champions League to seal treble
Rodri’s lone strike took the trophy back to the Etihad Stadium.

Live – Treble-chasing Manchester City face Inter Milan in Champions League final
City are looking to win the competition for the first time.

India bid hit by stunning Cameron Green catch after Australia set record target
Australia set India an unprecedented 444 to win in just over four sessions in the World Test Championship final.

Novak Djokovic faces Casper Ruud in French Open final with history in his sights
The Serbian can become the most successful man ever by defeating Casper Ruud.

Singapore Open: Aaron-Wooi Yik, Tang Jie-Ee Wei halted in semis
Malaysia's participation at the Singapore Open ended in the semi-finals following losses to Chen Tang Jie-Toh Ee Wei and Aaron Chia-Soh Wooi Yik on Saturday.

Katie Swan to face Yanina Wickmayer in Surbiton Trophy final
Swan could go on to claim the British number one ranking if she lifts the title.

Manchester City owner Sheikh Mansour in Istanbul to watch Champions League final
It will only be the second game he has attended since his investment vehicle, the Abu Dhabi United Group, purchased City in 2008.

Justin Rose recalls ‘magical’ US Open triumph 10 years on
Rose won his first, and so far only, major title at Merion a decade ago.