Ammar Hakim
Fri Mar 10 2023

Manuel Locatelli memuji pemain 'fenomena', Angel Di Maria, dengan menyatakan rakan sepasukannya di Juventus 'dalam kategori lain' selepas kemenangan tipis mereka ke atas Freiburg.
Di Maria menjaringkan gol tunggal ketika Bianconeri mencatatkan darah pertama dalam perlawanan pembukaan pusingan 16 Liga Europa, menanduk masuk bola hantaran lintang Filip Kostic pada minit ke-53.
Berikutan hatriknya menentang Nantes pada pusingan sebelumnya, pemenang Piala Dunia itu kini terlibat secara langsung dalam 10 gol pada 2023 (menjaringkan tujuh, tiga dibantu).
Pemain berusia 35 tahun itu mendedahkan dia sedang berbincang dengan Juve untuk melanjutkan kontrak 12 bulannya, yang akan tamat pada penghujung musim, dan Locatelli memuji pengaruh rakan sepasukannya itu.
"Angel adalah fenomena, dia dalam kategori lain, saya rasa dia benar-benar sang juara," kata pemain tengah itu. "Bagi kami, adalah satu penghormatan untuk memilikinya bersama kami dalam latihan dan dalam permainan. Kami harus bersyukur kerana dia ada di sini.
"Kami hanya mendahului 1-0, hari ini hanya separuh masa pertama, kami mesti bermain perlawanan matang di sana [di Freiburg minggu depan]. 1-0 mungkin sudah memadai, tetapi kami perlu pergi ke sana dan bermain dengan baik. "

Serie A: Juventus sah ditolak 10 mata berkuat kuasa serta-merta
Juventus sah ditolak 10 mata oleh Persekutuan Bolasepak Itali berikutan ketidatelusan akaun kewangan kelab itu.

Serie A: Juventus kukuh kedudukan empat teratas tapi Pogba cedera lagi
Juventus kian menghampiri kelayakan ke Liga Juara-Juara Eropah (UCL) musim depan selepas menewaskan Cremonese dalam perlawanan Serie A di Stadium Allianz awal pagi tadi.

UEL: Gol penyamaan dramatik Federico Gatti selamatkan Juventus
Federico Gatti menjaringkan gol penyamaan pada minit ke-97 untuk memastikan Juventus mengikat Sevilla 1-1 dalam perlawanan separuh akhir pertama Liga Europa (UEL) di Stadium Allianz awal pagi tadi.

Serie A: Gol penyamaan Milik bantu Juventus tamatkan rentetan kekalahan
Juventus terlepas peluang untuk menduduki tangga kedua Serie A selepas terikat 1-1 dengan Bologna di Stadio Renato Dall'Ara awal pagi tadi.

Coppa Italia: Allegri celaru Juventus kembali pamer prestasi buruk
Prestasi Juventus makin parah -- Allegri

Pertahanan Juventus terlena, bentak Allegri
Massimiliano Allegri kecewa dengan benteng Juventus yang lembab dan kaku selepas Napoli merampas gol kemenangan lewat di Stadium Allianz.

Pengurus Lazio bingung kes pemotongan mata Juventus dibatalkan
Pengurus Lazio, Maurizio Sarri, menggesa peletakan jawatan pegawai dalam jabatan sukan yang membatalkan pemotongan 15 mata Juventus dalam Serie A.

UEL: Gol Rabiot bawa Juventus ke separuh akhir atasi Sporting
Juventus layak ke separuh akhir Liga Europa (UEL) biarpun terikat 1-1 dengan Sporting CP dalam perlawanan suku akhir kedua di Estadio Jose Alvalade awal pagi tadi.

Allegri berang aksi longlai Juventus ketika ditewaskan Sassuolo
Massimiliano Allegri mengecam Juventus hanya mencetuskan usaha untuk bangkit selepas ketinggalan ketika tewas 1-0 di Sassuolo.

UEL: Szczesny akui cemas selepas sukar bernafas ketika menentang Sporting CP
Penjaga gol Juventus, Wojciech Szczesny, dalam keadaan 'ketakutan' selepas meninggalkan perlawanan pertama suku akhir Liga Europa pasukannya menentang Sporting CP dengan sakit dada.

Almost perfect start to big summer – Stuart Broad hails dominant England display
Broad’s five-wicket haul was followed by half-centuries for Zak Crawley (56) and Ben Duckett (60) at Lord’s.

England openers shine after Stuart Broad takes five on first day against Ireland
Broad claimed five for 51 to dismiss Ireland for 172 before England closed on 152 for one.

Russian teenager Mirra Andreeva dreams of ‘winning 25 grand slam titles’
The Russian is making a big impression at Roland Garros.

Rhys Carre released from Wales training squad for missing performance targets
The Cardiff forward was among 10 props named in the squad.

Shaka Hislop happy for Lionel Messi to do 'whatever he wants', but would love to see him in MLS
Lionel Messi seems set to leave Paris Saint-Germain, and the United States is one possible destination for the Barcelona legend.

Jannik Sinner knocked out of French Open by Daniel Altmaier after five-hour epic
Altmaier saved two match points in the fifth longest match in Roland Garros history.

Alistair Johnston: No heads to turn amid Spurs speculation with all eyes on cup
Johnston admits hearing talk of Tottenham’s reported interest in Ange Postecoglou is unavoidable.

Lydia Bedford takes Brentford Under-18s reins in landmark appointment for women
Bedford becomes the first female coach to take the reins at a men’s professional side in England.

Barry Robson delighted to sign ‘proven leader’ Nicky Devlin for Aberdeen
The 29-year-old’s switch to Pittodrie was already common knowledge.

Stuart Broad’s five-wicket haul puts England on top at Lord’s
Stuart Broad finished with five for 51 to dismiss Ireland for 172 on the opening day at Lord’s.