Shaiful Shamsudin
Tue Mar 21 2023

Graham Potter berasakan Chelsea telah menunjukkan kemajuan di bawah pengurusannya tetapi mengakui masih ada tugas yang perlu dilakukan demi melihat The Blues kembali ke puncak.
Bekas pengurus Brighton & Hove Albion itu dilantik menggantikan Thomas Tuchel pada September lalu apabila pemilik baru, Todd Boehly, memilih untuk mengubah hala tuju di Stamford Bridge.
Bagaimanapun, prestasi buruk selepas Piala Dunia di Qatar menyaksikan Potter di bawah tekanan hebat sebelum merakamkan tiga kemenangan berturut-turut selain mara ke suku akhir Liga Juara-Juara (UCL).
Keputusan seri 2-2 bertemu Everton kelmarin apabila The Toffees meledak gol penyamaan terakhir, sekali gus menyekat hajat mereka untuk melebarkan rentak kemenangan, namun Potter masih menganggap pasukannya anak buahnya sedang mengorak langkah ke hadapan.
“Sudah beberapa minggu kami mengharungi suasana yang tegang,” katanya kepada laman sesawang kelab itu.
"Kami mengharungi beberapa minggu yang baik. Jelas sekali kami mahu mendapatkan kemenangan keempat dan memasuki rehat antarabangsa ini dengan kemenangan.
"Kami perlu terus memikirkan bagaimana kami boleh bergerak ke hadapan dan apa yang perlu kami lakukan dengan lebih baik lagi. Kestabilan, keserasian dan semangat dalam kumpulan menjadi sangat positif sepanjang bulan-bulan yang sukar.
"Sebelum Piala Dunia, keamatan perlawanan dan siri kecederaan yang kami alami adalah tidak masuk akal.
"Jendela perpindahan memberi ruang untuk kami memancing pemain muda yang dapat bekerjasama dengan baik. Masih banyak yang perlu dilakukan."

Man United dijangka tawar Harry Maguire ke Chelsea
Harry Maguire dijangka disertakan dalam usaha Manchester United mendapatkan khidmat Mason Mount dari Chelsea.

Mason Mount capai persetujuan syarat peribadi bersama Man United
Menurut talkSPORT, bintang Chelsea, Mason Mount, telah bersetuju dengan syarat peribadi dengan Manchester United dan The Red Devils kini dijangka membentangkan bidaan rasmi pertama mereka.

Joao Felix tiada dalam perancangan Pochettino, kata Presiden Atletico
Joao Felix akan kembali ke Atletico Madrid dengan Chelsea memilih untuk tidak mengekalkan pemain sayap Portugal itu berikutan perjanjian pinjamannya, menurut presiden kelab Sepanyol itu, Enrique Cerezo.

Mauricio Pochettino dilantik sebagai pengurus Chelsea
Mauricio Pochettino telah dilantik sebagai pengurus Chelsea dengan kontrak dua tahun.

Frank Lampard kesal kem Chelsea hilang arah
Pengurus sementara, Frank Lampard, meninggalkan Chelsea dengan penuh kekesalan selepas seri 1-1 dengan Newcastle United, sebentar tadi.

Itu masalah pengurus baru pulihkan Chelsea, kata Frank Lampard
Frank Lampard berkata mengubah nasib Chelsea adalah menjadi masalah pengurus yang seterusnya tatkala dia bersedia untuk melepaskan jawatan sementaranya sejurus perlawanan menentang Newcastle, malam esok.

Chelsea tidak capai tahap yang diperlukan bersaing dengan Manchester United -- Frank Lampard
Frank Lampard sekali lagi mengecam pemain Chelsea yang gagal menghadirkan prestasi terbaik susulan kekalahan mereka kepada Manchester United, menegaskan bahawa taktik 'tidak penting' tanpa kualiti permainan.

Erik ten Hag: Antony mungkin alami kecederaan serius
Erik ten Hag bimbang pemain sayap Antony mengalami kecederaan serius ketika Manchester United memenuhi objektif utama kelayakan Liga Juara-Juara (UCL) dengan membelasah Chelsea.

Manchester United benam Chelsea di Old Trafford, sah tiket ke Liga Juara-Juara
Manchester United melayakkan diri ke saingan Liga Juara-Juara musim hadapan selepas skuad kendalian Erik ten Hag merakamkan kemenangan 4-1 ke atas Chelsea.

Lampard akui Chelsea dalam situasi sukar lanjut kontrak Mason Mount
Frank Lampard berkata Mason Mount akan menandatangani kontrak baharu di Chelsea namun menerima keadaan mungkin tidak begitu mudah untuk pemain tengah England itu.

Rory McIlroy in striking distance as he chases Canadian Open hat-trick
McIlroy two strokes off lead heading into final round alongside Tommy Fleetwood and Justin Rose.

Manchester City treble-winners can be judged among the greats – Pep Guardiola
City beat Inter Milan 1-0 in Istanbul to add the Champions League to their Premier League and FA Cup successes.

Rio Ferdinand: We all agree Pep Guardiola is one of greatest managers ever
The Spanish manager secured a 12th major trophy with City.

Pep Guardiola emotional as Manchester City win Champions League to seal treble
Rodri’s lone strike took the trophy back to the Etihad Stadium.

Live – Treble-chasing Manchester City face Inter Milan in Champions League final
City are looking to win the competition for the first time.

India bid hit by stunning Cameron Green catch after Australia set record target
Australia set India an unprecedented 444 to win in just over four sessions in the World Test Championship final.

Novak Djokovic faces Casper Ruud in French Open final with history in his sights
The Serbian can become the most successful man ever by defeating Casper Ruud.

Singapore Open: Aaron-Wooi Yik, Tang Jie-Ee Wei halted in semis
Malaysia's participation at the Singapore Open ended in the semi-finals following losses to Chen Tang Jie-Toh Ee Wei and Aaron Chia-Soh Wooi Yik on Saturday.

Katie Swan to face Yanina Wickmayer in Surbiton Trophy final
Swan could go on to claim the British number one ranking if she lifts the title.

Manchester City owner Sheikh Mansour in Istanbul to watch Champions League final
It will only be the second game he has attended since his investment vehicle, the Abu Dhabi United Group, purchased City in 2008.