Kurang tujuh hari sebelum saingan Liga Malaysia (Liga-M), Astro mengatur liputan menyeluruh sukan bola sepak tanah air secara khusus dan eksklusif buat rakyat Malaysia!

Menjelang hari sepak mula perlawanan, Astro bakal menyiarkan rancangan 30 minit mengenai dua pasukan yang bakal beraksi serta perkembangan mengenai pemain dan pasukan, malah menghadirkan satu pengalaman baru buat penyokong Liga Super untuk mendapatkan tempat dalam bilik media bagi mendengar reaksi jurulatih dan pemain.

Pernah berkesempatan menyaksikan pasukan Liga Super kegemaran anda turun berlatih, Astro bakal menawarkan akses untuk menyaksikan bintang bola sepak tempatan menjalani latihan.

Temu bual eksklusif bersama pemain atau jurulatih dari pasukan Liga Super akan memberikan gambaran tentang perkara yang berlaku di bilik persalinan dan semasa latihan serta perspektif peribadi mereka.Untuk hari perlawanan, peminat bola sepak tanah air bakal diberikan pengalaman yang menyeluruh dalam sesi pemanas badan, aksi 90 minit permainan serta wawancara selepas tamat aksi.

Selain itu, hos Astro Arena, Nafis Abdullah, atau lebih dikenali sebagai Abang Botak bakal turun ke stadium untuk berkongsi pengalaman bola sepak tempatan pada hari perlawanan dan melihat daripada perspektif penyokong yang hadir menyaksikan secara langsung.
Bola itu Life bersama gandingan mantap Keesh 'Mat Stats' serta Faiz Gurun akan sentiasa penuh dengan kejutan. Cerita mereka yang bernas dan gurauan bola sepak akan membuatkan anda kekal bersama rancangan Astro. Bagi peminat bola sepak tempatan, ini wajib ditonton.

Masih tidak cukup dengan liputan hari perlawanan kami di Liga Super? Kami mendengari anda! Setiap hari Isnin anda boleh menonton Hafizal Hamad atau lebih dikenali sebagai ‘Pak Long’ yang mengupas dan menganalisis lebih lanjut kancah bola sepak tempatan menerusi rancangan Nindia Bola.

Mulai 24 Februari 2023, peminat bola sepak boleh menonton kerancakan Liga-M secara langsung perlawanan Perlawanan Sumbangsih (Piala Sultan Haji Ahmad Shah), Liga Super, Piala FA dan Piala Malaysia dalam bentuk HD di saluran Astro Arena Bola (CH803 dan CH804) dan strim di Astro GO.


Cara Menonton Liga Malaysia

Astro

NJOI

sooka


*Tertakluk kepada terma dan syarat