Ammar Hakim
Fri Apr 14 2023
Penjaga gol Juventus, Wojciech Szczesny, dalam keadaan 'ketakutan' selepas meninggalkan perlawanan pertama suku akhir Liga Europa pasukannya menentang Sporting CP dengan sakit dada.
Pemain kebangsaan Poland itu meninggalkan padang sambil menangis sebelum tamat separuh masa pertama, dengan Mattia Perin diperkenalkan menggantikannya dan bermain baki kemenangan 1-0 di Stadium Allianz.
Szczesny telah diperiksa oleh pasukan perubatan dan memberikan semua yang jelas sejurus selepas disambung semula separuh masa kedua, walaupun dia mengakui dia bimbang dengan situasi yang berlaku.
"Saya baik-baik saja, saya sedikit cemas, tetapi kami melakukan semua ujian dan semuanya baik-baik saja," katanya kepada Sky Sport Italia.
"Saya takut, ia tidak pernah berlaku kepada saya sebelum ini, saya sukar bernafas dan ia sangat membimbangkan saya."
Aksi cemerlang Perin pada masa tambahan dengan menafikan dua percubaan menafikan Pote dan Hector Bellerin memastikan kemenangan untuk Juventus.

Serie A: Juventus, Atalanta terikat tanpa jaringan di Bergamo
Juventus dan Atalanta berkongsi mata selepas terikat tanpa jaringan dalam perlawanan Serie A di Bergamo malam tadi.

Serie A: Juventus terima padah penyudah tumpul
Massimiliano Allegri mengakui penyerang Juventus, Dusan Vlahovic, bergelut dengan kecergasan dan terpaksa dikeluarkan ketika dikejutkan Sassuolo 2-4.

Serie A: Juventus tolak label pilihan juara
Pengurus Juventus, Massimiliano Allegri, mengelak daripada dilabel sebagai pilihan juara selepas permulaan mantap anak buahnya pada musim ini.

Doping: Juventus ambil langkah pertama ke atas Paul Pogba
Pemain tengah Juventus, Paul Pogba, telah digantung sementara oleh tribunal anti-doping kebangsaan Itali selepas memulangkan sampel yang diragui.

Lazio tawar tempat kepada Leonardo Bonucci
Masa depan Leonardo Bonucci kekal menjadi teka-teki sama ada dia akan meneruskan kariernya di Itali atau mencari angin baru di Jerman.

Penyokong Juventus ceroboh padang bantah perpindahan Romelu Lukaku
Perlawanan latihan Juventus menentang Juventus Next Gen terhenti Rabu lalu ekoran pencerobohan padang yang menyaksikan penyokong membantah kemungkinan perpindahan untuk penyerang Chelsea, Romelu Lukaku.

Terima kasih semua! Gianluigi Buffon umum persaraan pada usia 45 tahun
Penjaga gol Itali, Gianluigi Buffon, telah bersara daripada bola sepak, pemain berusia 45 tahun itu mengumumkannya semalam selepas mengharungi karier selama 28 tahun di mana dia mencapai kejayaan luar biasa bersama kelab dan negara.

Nicolo Zaniolo: Saya peminat Juventus, Paul Pogba idola saya
Pemain antarabangsa Itali, Nicolo Zaniolo, mengesahkan dia mahu meninggalkan Galatasaray pada musim panas ini.

Serie A: Juventus sah ditolak 10 mata berkuat kuasa serta-merta
Juventus sah ditolak 10 mata oleh Persekutuan Bolasepak Itali berikutan ketidatelusan akaun kewangan kelab itu.

Serie A: Juventus kukuh kedudukan empat teratas tapi Pogba cedera lagi
Juventus kian menghampiri kelayakan ke Liga Juara-Juara Eropah (UCL) musim depan selepas menewaskan Cremonese dalam perlawanan Serie A di Stadium Allianz awal pagi tadi.

Mykhailo Mudryk and Armando Broja on target as Chelsea beat derby rivals Fulham
Mudryk opened the scoring before Broja doubled their tally, one minute later.

Courtney Lawes says ‘selfless’ England will play to strengths at World Cup
England have crushed Argentina, Japan and Chile to claim a quarter-final place as Pool D winners.

Sir Jim Ratcliffe considering minority stake bid for Manchester United – reports
The Glazer family announced in November they would be open to selling the club.

Jamie Carragher says VAR at a ‘crisis point’ after Liverpool offside controversy
Liverpool had a Luis Diaz goal incorrectly ruled out for offside during Saturday’s Premier League defeat at Tottenham

Morant allowed to travel, practise with Grizzlies during suspension
NBA informs Grizzlies that Morant is able to be with team throughout his 25-game suspension.

Arsenal suffer travel delays ahead of Champions League tie in Lens
Mikel Arteta’s side face Lens in their Group B clash at the Stade Bollaert-Delelis on Tuesday night.

Carlo Ancelotti: Real Madrid’s Jude Bellingham ‘showing all of his quality’
Bellingham, 20, scored his eighth goal in eight appearances in all competitions for Real in Saturday’s 3-0 LaLiga win at Girona.

Thomas Tuchel urges Bayern Munich to ‘stick with the positive things’
Bayern travel to Denmark to face Copenhagen in the Champions League.

Simone Inzaghi warns Inter Milan must match Benfica’s high intensity
Inter beat the Portuguese side at the quarter-final stage last season.

Steven Davis ‘very honoured’ to become Rangers interim boss
Michael Beale was sacked by Gers on Sunday following Saturday’s humiliating 3-1 defeat at home to Aberdeen.