Jadon Sancho telah didesak untuk meminta maaf kepada Erik ten Hag oleh rakan sepasukannya di Manchester United.

Sancho telah diketepikan daripada latihan pasukan utama berikutan perselisihan faham dengan Ten Hag susulan tidak bersama skuad untuk perlawanan United menentang Arsenal pada awal September.

Pemain berusia 23 tahun itu setakat ini enggan meminta maaf dan tiada tempoh masa untuk kembali ke skuad.

Perselisihan itu telah berlarutan lebih tiga minggu dan rakan sepasukan Sancho, yang diketuai oleh Marcus Rashford, Luke Shaw dan Harry Maguire, telah melangkah dalam usaha untuk menyelesaikan situasi itu.

Sancho, telah diberitahu oleh rakan sepasukannya di England untuk meminta maaf kepada Ten Hag demi menyelamatkan kariernya di Old Trafford.

Penyerang England itu tidak dipertimbangkan untuk dipilih untuk perlawanan menentang Brighton, Bayern Munich dan Burnley sementara dia masih tidak bersama skuad utama daripada latihan.

Sancho kini telah diketepikan dari semua kawasan pasukan utama termasuk bilik persalinan dan kantin. Sancho kini berlatih bersendirian dengan jurulatih kelab di padang akademi dan hanya dibenarkan interaksi minimum dengan rakan sekerja seniornya.

Persatuan Pemain Bola Sepak Profesional (PFA) telah menawarkan perkhidmatannya untuk menjadi pengantara antara Sancho dan Ten Hag dan mencari jalan untuk membina semula hubungan mereka.

Sancho terbuka untuk meninggalkan kelab pada jendela perpindahan Januari, tetapi dia kekal di bawah kontrak sehingga sekurang-kurangnya 2026. Dia tiba di United dari Borussia Dortmund dalam perjanjian bernilai GBP73 juta pada 2021.

Sementara itu, Mason Mount dan Maguire sama-sama berlatih bersama skuad itu menjelang perlawanan pusingan ketiga Piala Carabao menentang Crystal Palace awal pagi esok. Mount telah terlepas lima perlawanan terakhir kerana kecederaan, manakala Maguire diketepikan untuk lawatan ke Bayern dan Burnley.

Sofyan Amrabat boleh membuat penampilan pertama penuh menentang Palace selepas masuk sebagai pemain gantian lewat dalam kemenangan 1-0 ke atas Burnley di Turf Moor pada hari Sabtu.