Napoli terpaksa bangkit daripada ketinggalan untuk mengelak kekecewaan selepas tewas kepada Lazio kali terakhir, namun keputusan seri menentang Genoa bukanlah sebahagian daripada rancangan itu.

Pasukan kendalian Rudi Garcia bangkit daripada ketinggalan dua gol untuk mengikat anak buah Alberto Gilardino ketika perlawanan terikat 2-2 di Stadio Luigi Ferraris.

Pemain gantian Garcia pada separuh masa kedua mencuri perhatian di Genoa, Giacomo Raspadori mengurangkan satu defisit jaringan sebelum Matteo Politano menyamakan kedudukan bagi memastikan satu mata buat juara bertahan.

Mattia Bani dan Mateo Retegui menjaringkan gol di awal permainan untuk meletakkan Genoa mendahului 2-0, tetapi Napoli menemui jalan untuk kekal tanpa kalah. Bagaimanapun, Garcia tidak boleh gembira dengan keputusan itu.

Dia juga tidak boleh berbangga dengan prestasi pasukannya walaupun bergelut untuk menahan Genoa tanpa kemenangan, Partenopei tidak mempunyai apa-apa kecuali tiga mata dalam fikiran sebelum perlawanan bermula.

Pengurus kelahiran Perancis itu dalam kesusahan selepas perlawanan kerana dia enggan mencari alasan untuk persembahan suram pasukannya. Sebaliknya, pengendali Napoli berkata, “Kami tahu kami tidak bermain dengan baik, terutamanya pada separuh masa pertama, kerana kami tidak mencipta banyak peluang.

"Kami juga dibolosi dua gol daripada situasi sudut dan itu juga menggambarkan kekurangan keazaman pasukan ini.”

Tetapi jurulatih Napoli memuji usaha pasukannya kembali mengikat jaringan.

“Selama hampir sejam, kami tidak bermain dengan baik, tetapi sekurang-kurangnya kami mempunyai reaksi dan cahaya datang daripada bangku simpanan, tetapi ia kekal hilang dua mata dan ia bukannya satu keuntungan.”