Harry Kane membuat penampilan sulung untuk Bayern Munich dalam Piala Super Jerman, namun terlepas trofi pertamanya ketika Leipzig menang 3-0 di Allianz Arena.

Kapten England itu turun daripada bangku simpanan sebagai pemain gantian pada minit ke-63 kepada Mathys Tel namun memberi sedikit impak, dengan pemegang DFB-Pokal Leipzig muncul pemenang hasil hatrik yang berjaya disumbat oleh Dani Olmo.

Kane, yang menyarung jersi nombor sembilan selepas berlatih dengan rakan sepasukan baharunya buat pertama kali semalam, masih belum memenangi sebarang trofi dalam karier pemain seniornya selama 14 tahun.


Kane, yang telah menandatangani perjanjian sehingga Jun 2027 selepas Tottenham bersetuju dengan perjanjian GBP86.4 juta serta bayaran tambahan dengan juara Jerman itu, telah mendapat sambutan yang meriah oleh penyokong Bayern.

Penyerang itu sebelum ini telah menerusi media sosial mengumumkan meninggalkan Spurs, yang pengerusi, Daniel Levy, berkata kelab itu 'dengan berat hati' bersetuju kerana Kane, yang telah memasuki 12 bulan terakhir kontraknya di utara London, telah menjelaskan dia sedang mencari cabaran baru.

Kane berkata, "Ia bukan ucapan selamat tinggal kerana anda tidak pernah tahu bagaimana keadaan akan berlaku pada masa hadapan, tetapi ini adalah ucapan terima kasih dan saya akan berjumpa dengan anda tidak lama lagi."

Dia memberitahu laman web kelab baharunya, “Saya sangat gembira menjadi sebahagian daripada FC Bayern sekarang.

“Bayern adalah salah satu kelab terbesar dunia dan saya selalu berkata bahawa saya mahu bersaing dan membuktikan diri saya di peringkat tertinggi sepanjang karier saya. Kelab ini ditakrifkan oleh mentaliti kemenangannya -- ia berasa sangat baik untuk berada di sini.


"Saya rasa ia adalah langkah yang tepat dalam kerjaya saya untuk benar-benar mendorong diri saya dan menguji diri saya pada tahap tertinggi jadi itulah sebabnya saya di sini dan saya menantikan cabaran itu."