Shaiful Shamsudin
Sat Jan 07 2023

Ousmane Dembele gembira di Barcelona dan mahu kekal di tengah-tengah laporan yang mengaitkannya dengan perpindahan ke Paris Saint-Germain (PSG).
Dembele berdepan situasi tidak menentu dalam LaLiga sejak tiba daripada Borussia Dortmund pada 2017, tetapi pemain berusia 25 tahun itu telah menikmati tempoh yang produktif sejak Xavi mengambil alih Barca pada musim lalu.
Dia telah terlibat dalam lebih banyak gol berbanding pemain Blaugrana yang lain sejak Xavi mengambil peranan sebagai pengurus pada November 2021 apabila telah mengumpulan lapan gol dan memberikan 20 bantuan jaringan.
Ia termasuk enam gol dan tujuh bantuan jaringan dalam 22 perlawanan musim ini (17 sebagai pemain kesebelasan utama) dan Dembele turut mengilham dua gerakan gol dalam tujuh penampilannya buat Perancis ketika mereka menamatkan saingan sebagai naib juara Piala Dunia di Qatar.
Bagaimanapun, walaupun ada khabar angin yang mengatakan PSG berhajat membawanya ke Ligue 1, bekas pemain sayap Rennes itu memberitahu stesen televisyen Belgium, Eleven Sports, bahawa dia masih berpuas hati di Camp Nou.
“Saya menandatangani kontrak baharu di Barca empat bulan lalu dan saya gembira di sini, saya mahu terus bekerja keras dan bertambah baik di Barcelona,” katanya.
"Saya berasa senang berada di sini, saya gembira di Barcelona, saya sukakan kehidupan di sini.
"Jurulatih mempercayai saya dan begitu ahli lembaga pengarah."

LaLiga: Gol berganda Lewandowski pastikan Barcelona mudah benam Elche
Robert Lewandowski sekali lagi menjaringkan dua gol untuk membantu Barcelona mendekati gelaran LaLiga musim ini selepas menewaskan Elche 4-0 di Estadio Manuel Martínez Valero awal pagi tadi.

Pilihan Ilkay Gundogan masih terbuka di sebalik laporan ke Barcelona
Masa depan Ilkay Gundogan kekal terbuka biarpun timbul laporan yang mengaitkan pemain tengah Manchester City itu berminat untuk menyertai Barcelona sebaik kontraknya tamat, menurut ejennya.

Tindakan LaLiga batal status tidak jejas masa depan Gavi di Barcelona
Gavi telah kehilangan statusnya dalam pasukan utama termasuk nombor jersi di Barcelona selepas pendaftarannya disekat oleh LaLiga.

LaLiga: Bapa mahu Ansu Fati tinggalkan Barcelona
Ansu Fati mahu kekal di Barcelona tetapi bapanya berfikiran sebaliknya.

Barcelona diseru pancing Goncalo Ramos atau Roberto Firmino
Patrick Kluivert menggesa Barcelona untuk menandatangani sama ada Goncalo Ramos atau Roberto Firmino pada akhir musim ini.

Kecederaan sekat Ronald Araujo sertai kem Uruguay
Ronald Araujo terlepas menyertai pasukan Uruguay untuk dua perlawanan persahabatan akan datang selepas mengalami kecederaan paha dalam kemenangan Barcelona ke atas Real Madrid, semalam.

Xavi lega Barcelona peroleh kemenangan paling penting musim ini
Xavi menyifatkan kemenangan 2-1 Barcelona ke atas saingan Clasico, Real Madrid sebagai 'kemenangan yang sangat penting' ketika pasukannya mendahului 12 mata di puncak LaLiga.

Ancelotti sedia berjuang untuk masa depan bersama Real Madrid
Carlo Ancelotti mengumumkan dia mahu kekal di Real Madrid 'sepanjang hidup' menjelang Clasico yang boleh memberi impak besar untuk masa depannya di kelab itu.

Barcelona pasukan impian saya -- De Jong ulangi keinginan kekal di Camp Nou
Frenkie de Jong menyifatkan Barcelona sebagai 'pasukan impiannya' dan mengulangi hasratnya untuk kekal bersama Blaugrana untuk masa hadapan.

Messi mungkin sertai MLS atau kembali ke Barca, kata Pique
Lionel Messi mungkin sudah boleh menutup kariernya di Eropah dan menyertai Liga Utama Amerika Syarikat (MLS) tetapi ramai peminat akan gembira jika dia kembali ke pangkuan Barcelona musim depan.

Verstappen beats Hamilton to claim chaotic first win in Australia
After overcoming a poor start, Max Verstappen saw off a Mercedes challenge to extend his championship lead and claim a first Melbourne win.

A win is a win – Butler relieved to end losing streak as Heat boost playoff prospects
The Miami Heat still have work to do in the final games of the regular season but got the job done against the Dallas Mavericks.

Rumour Has It: Man City and Real Madrid to prioritise off-season Gvardiol signing
Manchester City and Real Madrid have interest in both Josko Gvardiol and Jude Bellingham.

St Louis' perfect start ended by Minnesota, Bernardeschi nets Olimpico for Toronto
Minnesota United pulled off an upset win at St Louis with Luis Amarilla coolly converting the game-winning spot kick.

March Madness: Butler's go-ahead buzzer-beater sends San Diego into decider against UConn
Lamont Butler produced a moment for the ages with the fifth buzzer-beater in NCAA Final Four history to move into the decider.

Butler leads Heat past slumping Mavericks, Ingram stars as Pelicans continue playoffs push
Jimmy Butler led the way with 35 points and 12 assists as the Miami Heat claimed a much-needed win, snapping their three-game skid.

Allegri storms out of Juventus win before final whistle - 'We didn't play very well'
Juventus may have edged Verona for a crucial three points in the race for Europe but Massimiliano Allegri was not impressed.

'We're not getting any younger' - Joshua calls out Fury after beating Franklin
After beating Jermaine Franklin, Anthony Joshua has set his sights on reigniting talks for a fiercely anticipated bout against Tyson Fury.

Rodgers clings onto narrow lead after Valero Texas Open third round
After two terrific rounds, Patrick Rodgers hung onto the lead at the Valero Texas Open despite carding just one under on Saturday.

Joshua overcomes Franklin via unanimous decision to return to winning ways
A two-fight losing streak was halted by Anthony Joshua, but Jermaine Franklin ensured the fight went the distance.