Kyle Walker akan terus memakai lilitan kapten Manchester City buat masa ini tetapi enggan mendedahkan siapa kapten jangka panjang buat kelab itu.

Pertahanan kanan England itu telah mengetuai City setakat ini musim ini selepas Ilkay Gundogan meninggalkan kelab itu berikutan kejayaan 'treble' musim lalu.

Seperti dalam kempen-kempen sebelum ini, skuad itu telah mengadakan undian untuk menentukan susunan barisan kepimpinan pemain dengan seorang pemain senior kebiasaanya dilantik sebagai kapten.

Bagaimanapun, Walker mendedahkan musim ini barisan itu terdiri daripada dirinya sendiri, Kevin De Bruyne, Ruben Dias, Rodri dan Bernardo Silva tanpa mendedahkan maklumat lanjut.

Sehubungan itu, De Bruyne -- yang kini sedang diketepikan kerana kecederaan -- dicanang akan menggalas peranan berkenaan tetapi Walker menegaskan ia bukanlah ukuran utama.

"Seorang kapten akan dilantik dan saya menghormati semua orang yang terlibat, tiada angka (yang mahu disebut)," kata pemain antarabangsa England itu.
“Kami merupakan sebuah pasukan dan barisan kepimpinan ini adalah satu unit di dalam pasukan ini dan sesiapa sahaja yang memakainya pada hari perlawanan, akan memakainya hingga tiba masa yang tepat untuk mengumumkan turutan barisan kepimpinan.

“Itulah yang akan kami lakukan tetapi setakat ini, saya akan memakai lilitan ini kerana saya adalah ketua pasukan nombor tiga musim lalu dan saya akan terus memakainya sepanjang musim ini hingga tiba masa yang sesuai.

"Saya tidak fikir ia benar-benar perlu. Kami adalah sebuah kumpulan dalam satu pasukan."