Jonny Evans yakin Manchester United mempunyai perancangan baik di bawah kendalian Erik ten Hag walaupun permulaan musim ini goyah.

Keadaan menjadi kusut selepas musim pertama yang menjanjikan di bawah kendalian pengendali Belanda itu, dengan Red Devils tewas empat daripada enam perlawanan pertama mereka dalam semua pertandingan buat kali pertama sejak 1986.

Terdapat beberapa faktor yang meringankan dalam prestasi buruk itu tetapi itu tidak menghalang tekanan yang meningkat ke atas gergasi Old Trafford itu menuju ke perlawanan Liga Perdana Inggeris bertemu Burnley.


Pasukan Ten Hag jauh daripada prestasi terbaik namun jaringan Bruno Fernandes memastikan kemenangan 1-0 ketika mereka dalam usaha mempertahankan gelaran Piala Carabao mereka di laman sendiri menentang Crystal Palace.

“Saya pernah mengalami detik-detik turun naik di Man United selama ini,” kata pemain pertahanan itu.

“Saya rasa anda faham jika anda mahu berada di atas. Anda tahu, ia akan menjadi sangat naik dan turun.

“Anda mesti mampu menangani halangan dan kelab ini adalah kelab yang hebat, sentiasa mahu mencabar di bahagian atas, jadi semuanya adalah sebahagian daripadanya.

"Pengurus mempunyai perancangan yang baik di sini.

“Saya peminat kelab jadi saya dapat menonton mereka banyak tahun lepas, berada di kedua-dua final untuk menyokong. Seperti yang saya katakan, saya fikir pengurus mempunyai perancangan yang baik untuk pasukan."