FULHAM 0 CHELSEA 2

Mykhailo Mudryk dan Armando Broja menemui sasaran untuk Chelsea menewaskan Fulham 2-0 dalam aksi 'Derby London' Liga Perdana Inggeris (EPL) di Craven Cottage awal pagi tadi.

Mudryk membuka jaringan pada minit ke-18 sebelum Broja menggandakan kelebihan itu hanya berselang seminit untuk memberikan The Blues tiga mata yang dicari-cari mereka.

Keputusan itu menyaksikan Chelsea menamatkan kemarau tiga perlawanan tanpa kemenangan berturut-turut dan memberikan kelegaan buat Mauricio Pochettino, di mana pasukannya kini sudah mula mengubah nasib mereka.

Chelsea memulakan aksi dengan bersemnanangat, di mana pasukan pelawat itu lebih banyak menguasai kawasan lawan dan menunjukkan aksi positif di bahagian tengah menerusi gandingan Cole Palmer dan Enzo Fernandez, yang melakukan umpanan licik kepada Mudryk sebelum penyerang berkenaan melakukan larian pantas yang disusuli dengan percubaan pertamanya pada minit ke-10.

Bagaimanapun, pemain kebangsaan Ukraine itu tidak mensia-siakan peluang keduanya untuk meletakkan Chelsea di depan dengan memanfaatkan hantaran Levi Colwill bagi menewaskan Bernd Leno, sekali gus menamatkan penantian jaringan pertamanya bersama The Blues.

Seminit selepas itu, Chelsea menggandakan kelebihan mereka apabila Palmer, yang kali pertama tersenarai sebagai kesebelasaan permulaan pasukan pelawat berkenaan, menggunakan kesilapan hantaran lawan untuk melakukan lorongan kepada Broja yang kemudian disudahkan ke gawang lawan.

Kemenangan itu menyaksikan Chelsea kini menduduki tangga ke-11 EPL.