Ousmane Dembele telah memberitahu Barcelona bahawa dia mahu menyertai Paris St Germain, menurut pengurus Xavi.

Pasukan Ligue 1 itu telah membuat tawaran pemain berusia 26 tahun itu yang 'tidak mampu ditandingi' Barca dan dia telah memaklumkan pengurusnya bahawa dia ingin berpindah.

Pemain antarabangsa Perancis itu mempunyai klausa pelepasan GBP43 juta dalam kontraknya yang dilaporkan telah dicetuskan oleh PSG, sejurus sebelum terma perjanjiannya menetapkan jumlah itu akan meningkat kepada GBP86 juta.



Rundingan telah berlaku antara pihak dan Dembele telah memutuskan bahawa masa depannya terletak jauh dari Barca, yang dia sertai dari Borussia Dortmund dengan harga GBP125 juta pada 2017.

“Dembele datang dan memberitahu saya dia mahu pergi,” kata Xavi.

“Dia mempunyai tawaran daripada PSG yang tidak dapat kami tandinginya.”

Dia telah bermain sebanyak 185 kali untuk kelab itu dan telah memenangi tiga kejuaraan LaLiga sepanjang tempoh enam tahun.