Christian Eriksen sedia meningkatkan program pemulihannya dalam usahanya memainkan peranan bersama Manchester United yang merintis potensi mendakap tiga trofi musim ini.
Pemain tengah Manchester United itu mengalami kecederaan buku lali dalam kemenangan Piala FA ke atas Reading pada Januari lalu, secara tidak langsung mencetuskan kebimbangan bahawa ia akan menamatkan kempen sulungnya di Old Trafford dengan lebih awal.
Bagaimanapun, pemain antarabangsa Denmark itu optimis bahawa dia akan sempat kembali sebelum musim ini tamat yang menyaksikan United masih memburu kejuaraan Piala FA dan Liga Europa selepas dinobatkan juara Piala Liga Inggeris (EFL).
"Ya, ia berjalan lancar. Saya baru sahaja mula berada di luar seperti yang anda lihat (di Instagram) dengan menyarung but bola sepak," katanya kepada laman sesawang kelab.
"Dan kemudian kami melihatnya dari sana, ia akan menentukan langkah seterusnya.
"Saya telah berada di gimnasium selama beberapa minggu dan kini tiba masanya untuk melakukan sesi pemulihan seterusnya di luar."
"Saya fikir pada awal karier saya, saya pasti melaluinya dalam keadaan yang lebih sukar dari sekarang.
"Saya telah belajar bahawa ia hanyalah sebahagian daripada kerjaya saya. Kadang-kadang anda bernasib baik, adakalanya tidak.
"Kecederaan khususnya, apabila saya tidak mampu melakukan apa-apa sendirian, kemudian seseorang datang kepada saya, minda saya akan kembali fokus secepat mungkin dengan cara yang sihat, kuat dan tiada sebarang halangan."
Shaiful Shamsudin
Sun Mar 26 2023


Final Piala FA: Manchester United sedang bina sesuatu istimewa bersama Ten Hag -- Fernandes
Bruno Fernandes percaya Manchester United sedang membina sesuatu yang istimwa di bawah bimbingan Erik ten Hag dan ketua pasukan itu berasa bersyukur pengendali berkenaan masih meletakkan kepercayaan kepada dirinya biarpun mendapat kritikan hebat sewaktu mereka dibelasah Liverpool 7-0 sebelum ini.

Final Piala FA: Manchester City akan tampil dengan kekuatan penuh
Pasukan yang sedang memburu gelaran 'treble' musim ini, Manchester City, akan tampil dengan kekuatan penuh menjelang perlawanan final Piala FA menentang seteru tradisi, Manchester United, malam ini.

Man United dijangka tawar Harry Maguire ke Chelsea
Harry Maguire dijangka disertakan dalam usaha Manchester United mendapatkan khidmat Mason Mount dari Chelsea.

Mason Mount capai persetujuan syarat peribadi bersama Man United
Menurut talkSPORT, bintang Chelsea, Mason Mount, telah bersetuju dengan syarat peribadi dengan Manchester United dan The Red Devils kini dijangka membentangkan bidaan rasmi pertama mereka.

Neymar hanya mahu sertai Man United jika tinggalkan PSG
Neymar dilaporkan berminat untuk menyertai Manchester United pada musim panas ini dan tidak berhasrat untuk meninggalkan Paris Saint-Germain untuk mana-mana kelab lain.

Piala FA: Anthony Martial terlepas aksi final ekoran kecederaan
Penyerang Manchester United, Anthony Martial, telah diketepikan daripada perlawanan akhir Piala FA menentang Manchester City Sabtu ini kerana kecederaan hamstring.

Maguire perlu buat keputusan mengenai masa depan bersama Man United -- Ten Hag
Erik ten Hag telah membayangkan bahawa Harry Maguire mungkin meninggalkan Manchester United pada musim panas ini jika pemain pertahanan itu memutuskan dia tidak berpuas hati dengan kekurangan masa bermain.

David De Gea: Manchester United bersedia untuk satu lagi pertempuran ‘istimewa’
Manchester United telah berjuang untuk kejayaan sepanjang tahun dan David De Gea berkata mereka bersedia untuk satu lagi pertempuran 'istimewa' menentang Manchester City dalam perlawanan akhir Piala FA.

Neymar mampu menyerlah bersama Manchester United -- Willian
Bekas rakan sepasukan Neymar di kem Brazil, Willian, percaya penyerang itu berkemampuan untuk membintangi mana-mana pasukan apabila dia terus dikaitkan dengan perpindahan ke Manchester United.

Ten Hag kecapi detik pertama dinantikannya bersama United
Erik ten Hag harus tidak boleh dipersalahkan jika pengurus dari Belanda itu beranggapan tugas besar pertama dalam musim pengenalannya bersama Manchester United sudah pun terlaksana.

Ilkay Gundogan makes FA Cup final history with quickfire goal inside 12 seconds
Manchester City captain Gundogan set a new record by scoring against rivals United almost immediately after kick-off.

Coco Gauff makes progress but French Open loses Elena Rybakina to illness
Gauff maintained her record of never having lost to a younger opponent after fighting back to beat 16-year-old Mirra Andreeva.

Erol Bulut named new Cardiff manager
Cardiff owner Vincent Tan is impressed by the former Fenerbahce coach’s experience.

Rafael Nadal expected to miss five more months after surgery on his left hip
The 22-time grand slam champion underwent the procedure on Friday evening at a clinic in Barcelona.

Harry Tector half-century helps Ireland hold up England victory charge at Lord’s
Josh Tongue, Jack Leach and Joe Root claimed wickets but Ireland made it through until lunch on day three.

Josh Tongue named in unchanged England squad for first Ashes Tests
Tongue made his Test debut against Ireland at Lord’s with James Anderson and Ollie Robinson rested.

Max Verstappen tops rain-hit final practice for Spanish Grand Prix
Verstappen’s Red Bull team-mate Sergio Perez was second with Lewis Hamilton third.

Guenther Steiner summoned to stewards following criticism of F1 officials
The Haas team principale criticised the punishment given to Nico Hulkenberg in Monaco.

David Warner to retire from Test cricket after Ashes and Pakistan series
The Australia opener, 36, ruled out playing on beyond January.

Wimbledon champion Elena Rybakina pulls out of French Open due to illness
A virus forced the fourth seed out minutes before she was due to face Sara Sorribes Tormo in the third round.