Arsenal bersedia untuk mengembalikan minat mereka terhadap penyerang Brentford, Ivan Toney.

The Gunners dipercayai sedang mencari untuk menandatangani penyerang pada jendela perpindahan Januari untuk mengekalkan harapan mereka untuk memburu gelaran dengan kedua-dua Gabriel Jesus dan Eddie Nketiah bergelut di depan gol dalam perlawanan baru-baru ini.

Skuad kendalian Mikel Arteta itu menduduki tempat kelima dalam Liga Perdana Inggeris, terkeluar daripada tempat Liga Juara-Juara berikutan keputusan seri 2-2 dengan pencabar London utara, Tottenham Ahad lalu.

Mereka telah mendahului dua kali dalam permainan dan gagal melunaskan beberapa peluang -- terutamanya melalui Jesus dan Nketiah -- untuk menambah jumlah gol mereka di Emirates.

Menurut Mirror, Brentford sanggup berpisah dengan penyerang itu tetapi mahukan GBP60 juta untuk khidmatnya jika dia mahu pergi pada jendela perpindahan Januari.

Toney, yang dilarang daripada semua aktiviti bola sepak selama lapan bulan pada 17 Mei, kini tidak dapat dipilih selepas mengaku bersalah terhadap 232 daripada 262 pertuduhan pertaruhan yang dikenakan terhadapnya oleh FA tahun lepas.

Penyerang England itu, yang membuat penampilan sulung untuk pasukan Gareth Southgate awal tahun ini, dijangka boleh bermain untuk kelab itu semula pada 16 Januari 2024 dan kini kembali menjalani latihan penuh selepas empat bulan digantung.